maanantai 30. joulukuuta 2013

Reality check!

Pilvilinnat ovat romahtaneet! Ranskan byrokratia ja avuttomuus kaiken suhteen tulivat onneni tielle ja nyt korpeaa. Kivointa oli viimeksi Joulupäivänä kun moikkasimme Antoinea ja May sekä Liis tulivat myöskin iltaa istumaan. Seuraavana päivänä kirmailimme Sakun kanssa koruliikkeeseen vaihtamaan hölskyvää sormusta pienempään, mutta sitä saakin odottaa yli viikon! :( Olisi ollut kiva saada uusi heti tilalle tai vaihtoehtoisesti olisivat voineet pienentää sen liikkeessä, mutta ei. Täytyy tehdä uusi reissu tulevana lauantaina, jolloin sanoivat sormuksen olevan siellä perillä. Olen koettanut testailla noita vanhoja rihkamasormuksia nimettömään, mutta kaikki ovat liian isoja tai muuten vaan väärän mallisia. Ei auta kuin odottaa. :D

Meillä on ollut myös mahtavia ongelmia maksaa yhtä sähkölaskua netin välityksellä. Kerronpas teille taas tarinan kuinka helppa täällä on hoitaa noita hommia, tämä on ihan naurettavaa! Kun me solmittiin pankki- ja kotivakuutussopimukset LCL:n kanssa, tietoihin täytyi välttämättä kirjata ranskalainen puhelinnumero ja koska meillä ei sellaista vielä ollut, niin Eric laittoi siihen omansa. Ensimmäinen lasku onnistuttiin maksamaan ihan ongelmitta, mutta nyt systeemit ovat muuttuneet ja pankki lähettää jonkun salaisen koodin puhelimeen, joka pitää syöttää maksun yhteydessä tai muuten hommasta ei tule mitään. No, kaikki koodit menevät tietenkin Ericin puhelimeen ja koetimme tietenkin muuttaa yhteystiedot netin välityksellä oikeiksi. Tämä palvelu on ollu kuitenkin "toistaiseksi" epäkunnossa jo monta viikkoa.

Koska laskun maksamisella alkaa olla kiire, marssimme heti pyhien jälkeen respaan aikomuksena kysyä, jos joku kielitaitoinen voisi soittaa pankkiin ja muuttaa sen puhelinnumeron oikeaksi. Silloin siellä respassa istui kuitenkin koko talon ainoa kielitaidoton henkilö. Ei muuta kuin tänään uudestaan respaan, mutta maanantaisin pankki on kiinni eikä jonkun yleisen vaihteen kautta onnistunut mikään. Huomenna voidaan yrittää toisen kerran, mutta minulla on sellainen kutina, että meidän on pakko napata joku ranskalainen kaveri mukaan ja marssia toimistoon paikan päälle. Saku koetti laittaa netin kautta palautetta, että sen pankin nettisivut on ihan paskat, mutta palautelomakekaan ei toimi! Tässä vaiheessa olisi jo Suomen kansa raivostunut.

Voidaan myös laittaa Gwenille ja Ericille viestiä, että lähettävät sen hemmetin koodin meille heti kun saavat sen puhelimeen ja ehkä ehditään siis laittaa se menemään eteenpäin ennen kuin systeemi kirjaa meidät ulos sivustolta. Ehkä kuitenkin käydään huomenna vielä respassa. Ja myöhemmin on pakko vissiin mennä sinne pankkiin marmattamaan. Joka tapauksessa viisi päivää maksaa lasku ennen kuin sähköt katkeavat, dundundun...

Meiltä myös paloi joulun aikaan lamppuja kämpästä ja luulin, että tottakai saadaan uudet lamput talon puolesta, mutta ne pitää hommata itse. Lisäksi rikottiin lautanen, joka ei onneksi maksanut paljoa. Ehkä huomenna kuitenkin on vähän kivempaa kun nähdään kavereita uudenvuodenjuhlien merkeissä. Ajateltiin ekana mennä Adrianin luo syömään ja nähdä sitten ehkä Annaa ja kumppaneita keskustassa. Olisi ihan parasta istua koko ilta jossain kämpällä kavereiden kanssa, koska kaupunki on varmaan ihan tukossa ja kaikki paikat täynnä ihmisiä eli ei yhtään kiinnostaisi tunkea sinne sekaan. Päätettiin tehdä Adrianin päivällistä varten vanha kunnon perunasalaatti, toivottavasti se maistuu muillekin! Huomisesta kuitenkin lisää myöhemmin. ;) Joka tapauksessa hyvää uuttavuotta 2014 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!