tiistai 5. marraskuuta 2013

Tanssifiiliksiä

Kylläpäs muuten jännitti aloittaa ihan uudessa tanssikoulussa! Meinasin myöhästyä heti alkuunsa, mutta onneksi paperityötä rekisteröitymisen takia ei ollut niin paljon kuin pelkäsin. Ostin siis 10-kerran kortin ja jäin saman tien juuri alkavalle balettitunnille. Aina ennen tunnin alkua se oma kertakortti pitää kaivaa esiin toimiston laatikosta, jättää se tuntia vetävälle opettajalle, joka jossain välissä ruksaa yhden kerran käytetyksi ja tunnin jälkeen kortti palautetaan laatikkoon. Aika hassu käytäntö mielestäni.

Yllätyin positiivisesti tunnin tasosta! Piti tehdä tosissaan töitä, että pysyi mukana tai sitten olen vain tosi ruosteessa. Edellisestä tunnista on tosiaan se vajaa puoli vuotta aikaa eli kroppa ehtii kyllä rapistua siinä ajassa ihan kiitettävästi. Lisähaastetta tuntiin toi toki sekin etten ymmärtänyt tasan tarkkaa balettitermejä enempää, mitä opettaja tunnilla selitti eikä hän puhunut englantia. Kehonkieli on kuitenkin ihmeellistä, parin yrityksen ja erehdyksen kautta nappasin kuitenkin nopeasti, miten sarjat menevät. :) Jatkossa toivottavasti helpottuu kun opettajan tapa vetää tuntia käy tutummaksi.

Teimme 1.5 tunnin aikana alkulämmittelyn tankoon päin, perus plié-sarjat, frappeet, fonduet, grand battementit jne. venytykset, jonka jälkeen meillä oli jopa ihan oikea pieni taukokin. Keskilattiaosuudella tehtiin adagio, lyhyt hyppysarja ja pari muuta pidempää sarjaa, joita sitten hinkattiinkin oikein olan takaa. Yllättävän paljon aikaa käytettiin paikkojen hakemiseen ja niiden vaihtamiseen, mikä on mielestäni tunnilla yleensä vähän toisarvoinen seikka. Opettaja ei myöskään korjannut ketään henkilökohtaisesti, joten ehkä hän antoi suullisesti yleispäteviä ohjeita, en tiedä.

Jos perustekniikka on kunnossa, niin tämä tunti on siis kaiken kaikkiaan mainio. Toivottavasti alkeisryhmäläiset saavat enemmän neuvoja, koska muuten tekniikka kehittyy helposti virheelliseksi ja sitten on polvet ja nilkat lujilla (voin sanoa henkilökohtaisesta kokemuksesta). Tanssisalissa on muuten puulattia, joten keskilattialla tossunpohjiin hierottiin hartsia, enpäs ole sitäkään nähnyt vuosikausiin. :) Omassa koulussa on tanssimatot, joten lattia ei ole liukas ja jos lisäpitoa haluaa niin yleensä käytetään vettä tuomaan kitkaa tossuihin. Emme muuten myöskään tehneet kaikkia sarjoja perus klassiseen musiikkiin, vaan aika ajoin salissa raikui myös rokki, aika hauskaa!

Huomenna on varmasti jalat kipeät, mutta olen ehdottomasti menossa jo varmaan ylihuomenna kokeilemaan jazztuntia, koska ainakin tämänpäiväinen teki ihmeitä mielenterveydelleni. Meitä oli aika mukavan kokoinen balettiporukka kasassa ja tytöt vaikuttivat tosi mukavilta, mitä nyt ujouspuuskassani uskalsin jutella niiden kanssa. Käänsivät minulle myös välillä opettajan juttuja kun meni vähän yli hilseen. Nyt oikein huomaa eron suomalaiseen kouluun, jossa meno on välillä hyvinkin puritaanista. Täällä ei hampaat irvessä väännetty, vaan nauru raikasi välillä kovemmin kuin musiikki. Ei sen harrastamisen tarvitse olla niin vakavaa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!