tiistai 29. lokakuuta 2013

Huomenna lomalle!

No niin, nyt saatiin suunnitelmat selviksi! Lähdetään pohjoiseen Bretagnean maakuntaan vähän haistelemaan merituulia. Varattiin junaliput Rennesin kautta Saint Maloon sekä guest house pariksi yöksi. Tarkoitus olisi pyöriä keskiviikko St. Malossa, nukkua yön yli ja tehdä torstaina bussilla päiväretki naapuripitäjään Mont Saint Micheliin, josta tullaan vielä yöksi St. Maloon ja lähdetään perjantaiaamuna junalla Rennesin kautta takaisin tänne Nantesiin. Sounds like a plan. :)

Olen vähän tutkinut Wikitravelin kautta noita paikkoja, mutta en just nyt muista niistä mitään yksityiskohtia muuta kuin sen, että Malossa täytyy syödä ostereita (en syö!) sekä pannukakkuja ja Michelissä munakasta. Kertoilen reissusta vaikka sitten enemmän kuvien kera kunhan nyt ensin päästään paikan päälle. Pitäisi varmaan alkaa pakkailemaan reppuun varusteet pariksi päiväksi ja tsekkaamaan, että kaikki on OK. En jaksa uskoa, että täällä parin päivän reissun tekeminen olisi muka niin yksinkertaista... Meidän täytyy nimittäin huomenna saada junaliput ulos jostain hemmetin automaatista (toivottavasti kortti kelpaa siihen...) ja kun kirjaudutaan majataloon, niin tarvitsemme sitäkin varten jonkun jäsenkortin, josta lähetettiin muistutusmaili vasta tänään. Eipä tullut yllätyksenä, että tehdään taas asioista vähän mutkikkaampia. Mutta sen jäsenkortin saa vissiin ostettua sieltä majatalostakin, joten en jaksa nyt hötkyillä sen enempää.

Täällä on riehunut kolme päivää jotkut ihme myrskytuulet, jotka taisivat pyyhkäistä eilen Suomen yli ja sää on siis ollut ihan kamala. Olenkin ollut hyvää vauhtia mökkihöperöitymässä tänne, joten ihan kiva päästä vähän katselemaan muita maisemia joksikin aikaa. Eilen lähdettiin Sakun kanssa myös Nantesin toiseen päähän tutkimaan Atlantis-kauppakeskusta ja ajateltiin samalla käydä leffassakin, mutta ei löydetty sitä teatteria mistään, joten päädyttiin vain pyörimään ympäri keskusta ja juomaan herkkukahvit kahvilassa. Liikkeet olivat aika kalliita, joten ei ostettu mitään, mutta mielestäni oli ihan kiva myös vain ihmetellä ympäriinsä, koska en ole tainnut niin isossa kompleksissa käydä aikaisemmin. Itse kauppakeskuksen lisäksi alue käsitti myös Ikean ja E'Leclercin, joten tuli käveltyäkin muutama kilometri.


Illalla ajateltiin käydä moikkaamassa Antoinea ja Saku meni pumppaamaan ilmaa pyöränrenkaisiin sekä kiinnittämään uutta lamppua. Vanha taisikin kestää jonkun kaksi kuukautta ja ostin nyt uuden lampun kalliimmalla, jos se olisi ollut vähän laadukkaampi. Sitten kaikki menikin pieleen, kun lamppu piti kiinnittää paikoilleen jesarilla, koska kiinnikkeet eivät sopineet pyörään. Myöskään patterit eivät pysyneet lampussa paikoillaan ja piti säätää sen kanssa aikansa. Sitten pyöränpummpu hajosi käsiin ja Sakun fillarista siis kumi tyhjänä, joten lopputuloksena Saku otti mun pyörän ja lähti matkoihinsa ja minä jäin taas yhdeksi illaksi pelaamaan Candy Crushia. :D Ehkä ensi kerralla parempi onni matkassa. Ja luojan kiitos maanantaina alkaa tanssitunnit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!