maanantai 9. syyskuuta 2013

Viikko kuvina!

Ekana päivänä Nantesissa asunnonetsimisreissulla nähtiin turistien iloksi rakennettu liikkuva elefantti.

Oikea postikorttikuva aivan i-ha-na-sta pienestä Clisson-nimisestä kylästä, jonne mentiin lauantaina yölliselle ööh, kynttiläpolkukävelylle.

Yöfiilistelyä ja vasemmalla varmasti yksi Euroopan vanhimmista linnoista.

Koko Clisson muuten tuhoutui täysin 2. maailmansodassa, jonka jälkeen sinne muutti pari italialaista veljestä, jotka uudelleenrakensivat kylän, mutta tietenkin italialaiseen tyyliin.

Eilen sunnuntaina laivabussilla, eli navibussilla matkalla katselemaan japanilaista puutarhaa.

Jostain syystä paikalliset fiilistelee ihan kympillä japanilaista kulttuuria, myös Gwen ja Erick.

Tähänastinen ehdoton lempparini: pieni asuinalue Trentemoult Nantesissa, jota myös pikku Italiaksi kutsutaan. <3

Tulin ihan hulluksi noiden kaikkien pienten supersuloisten yksityiskohtien ja kapeiden kujien kanssa!

Kuvat eivät ihan tosi tee oikeutta tälle paikalle! Kun tuolla seikkaili, niin oli aivan sellainen olo kuin olisi eksynyt johonkin satukirjaan.

Loppuun vielä Gwenin ja Ericin 16-vuotias bad-ass kissa Bendy (en ole varma, miten nimi kirjoitetaan...). Täällä on kissoja kaikkialla!

Eilen harjoittelimme myös julkisten käyttöä ja pakko mainita, että ainakin paikalliset raitiovaunut eli tram-linjat ovat maailman helpoimmat oppia. Joku saa tulla lyömään, jos eksyn täällä! Huomenna koittaa myös jo muutto meidän omaan kämppään, jee! :) Täytyy alkaa opettelemaan yksin selviytymistä, koska Gwen ja Eric tekevät oikeastaan aivan kaiken meidän puolesta...

Pakko muuten mainita pari ylläriä, joihin on tullut täällä törmättyä. Ensinnäkin porukka rakastaa pelata täällä Mölkkyä! Myös meidän hostien auton takakontista löytyi yksi peli ja luulin tietenkin ensin, että Gwen on tuonut sen Suomesta, jossa oli opiskelemassa muinoin jonkun aikaa, mutta ei. Kuulemma Mölkkyjä myydään vissiin vähän joka paikassa. Paikalliset tosin lausuvat pelin jotenkin, että "molki," koska sana "mölkky" kuulostaa ranskaksi samalta kuin pehmeä pylly. :D

Ja täällä tykätään myös sauvakävelystä, ähähähä!

(Ps. kaikki kuvat © Saku Nylund. ;) Ja niitä ei ole yhtään muokattu tai rajattu tai mitään, koska en jaksanut... Ehkä ensi kerralla.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!