tiistai 10. syyskuuta 2013

Me saatiin koti!

Tänään on ollut ihan paras päivä! :)

Herättiin taas aikaisin ja lähdettiin asunnolle kirjoittamaan sähkösopimusta. Kuvitelkaa, kuinka vammainen systeemi näinkin kehittyneessä maassa voi vielä olla... Ensin pitää tehdä joku pitkä puhelinsoitto sähköyhtiöön, jonka jälkeen sovitaan, minä päivänä sähkömies tulee laittamaan sähköt päälle ja se tyyppi saattaa tulla siis klo. 8.00-11.00 välillä, joten sitä pitää vain odotella asunnolla niin kauan kunnes tulee paikalle. Miksei voi vain sopia jotain tiettyä aikaa tai käydä kirjoittamassa sopparit jossain toimistolla?

No, meidän onneksi se tyyppi tuli paikalle suurinpiirtein samaan aikaan, jonka jälkeen oli vuorossa säätöä, kun sähkökaapit oli merkattu epämääräisesti eikä oikeaa löytynyt. Lisää allekirjoituksia ja sitten mentiin pyörimään Sakun ja Ericin kanssa lähistölle nostamaan käteistä vuokria varten sekä kahville. Kun Tietty Määrätty Kellonaika oli kulunut, mentiin takaisin kirjoittamaan vuokrasopparit ja maksettiin koko hemmetin kolmen kuukauden vuokra jättimäisellä setelinipulla. Meidän osoite on nyt sitten:


App. 025
Les Estudines Nantes La Beaujoire
4. allée Baltard
44300 Nantes
France
Saa lähettää rakkauskirjeitä!

Täällä ihan lähellä on aivan jäätävän kokoinen supermarketti, josta saa ostettua aivan kaiken ja siihen marketin yhteyteen on avattu vielä kaikenlaisia muitakin tarpeellisia kauppoja, jes! Lähellä on myös pari boulangerieta eli leipomoa, jotka koituvat kyllä vielä mun vyötärön kohtaloksi. Tuoreen leivän ja leivosten tuoksu on vain niin vastustamaton! Ja kun nekin on niin halpoja... En kyllä tajua, miksi muka väitetään, että suomen ja ranskan hintatasot ovat suurinpiirtein samanlaisia. Kävimme tänään kaupassa ostamassa isot ostokset kämpille ja ihan selkeästi selvisimme pienemmin kustannuksin suomeen verrattuna. Julkisen liikenteen tunnin mittainen matkalippukin maksaa vain 1.50 € !! o__O

Kävimme Sakun koululla syömässä lounasta, jonka jälkeen Ericin oli aika sanoa meille hyvästit ja jättää meidät oman onnemme nojaan. :( No ei vaiskaan, näköjään emme olleet niin verenhimoisia parasiitteja asuessamme viikon Gwenin ja Ericin luona, että he kuitenkin haluavat olla meihin vielä jatkossakin yhteydessä ja antaa kaikkia vinkkejä ja apua, jos tarvitaan. Toivottavasti pärjätään kuitenkin tästä itse, koska mun mielestä meistä on oikeasti ollut aika paljon työtä ja vaivaa viime päivinä...

Teimme tosiaan päivän aikana vielä pari kauppareissua supermarkettiin ja leikittiin vähän ranskalaisia patonkien ja viinien merkeissä. Huomattiin, että meille ei tule lämmintä vettä, vaan ainoastaan sellaista viileää ja nettiin ei pääse kirjautumaan kuin yksi henkilö kerrallaan. :( Näistä pitää käydä huomenna keskustelemassa respan kanssa. Sitten meidän pitää vielä täyttää ja toimittaa paperinivaska paikalliseen Kelaan sekä käydä pankissa kun Sakun kortti on ensiksi saapunut sinne ja toimittaa lisää papereita. Myös mun viestittely suomen sossun kanssa jatkuu, argh.

Näitä asioita murehditaan kuitenkin vasta huomenna! Yritin laittaa kuvia meidän hienosta 31  kämpästä, mutta tää yhteys on niin p*ska ettei latailusta tuu just nyt yhtään mitään ja pitäisi myös päästää Sakun nettiin. :D Huomenna ajateltiin tehdä tutkimusretki lähiympäristöön, mutta ennen sitä pitkien yöunien jälkeen kipaistaan leipomosta hakemassa tuoretta aamupalaa, mums!

//

Edit. näin jälkikäteen kuveja!


Olohuone, vasemmalla makuuhuone ja takaa löytyy vessa + suihku sekä eteinen, jonka varrella keittokomero.

Meillä on pieni piha!

Ensimmäinen ateria kauppareissun jälkeen. ;)

Pakko muuten mainita yksi hauska juttu loppuun, johon en täällä olisi ikinä kuvitellut törmääväni. :D Kämpässä ei ole vakiovarusteena kahvinkeitintä, joten pakkohan sellainen oli hommata tänne ensi tilassa ja löysimmekin kaupasta alle 10 € romun, joka varmasti hajoaa sen puolen vuoden jälkeen. Valtuutin Sakun hakemaan samalla myös maitoa kahviin, mutta onneksi ennen kuppiin kaatamista tajusin maistaa sitä, koska oli meinaan sen verran raskas koostumus mielestäni. Saku oli ostanut mulle piimää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!