torstai 12. syyskuuta 2013

Lähimatkailua

Tykkään meidän kämpästä aika paljon. :) Tämä oli hyvä löytö, vaikka varmasti vähän halvemmallakin olisi jonkun luukun saanut, mutta toisaalta olisimme hävinneet rahassa viimeistään silloin kun olisi pitänyt ostaa kaikkea piensälää, kuten keittiövälineitä, lakanoita jne. sinne asuntoon. Muutenkin ärsyttää kun Suomesta olisi kuitenkin löytynyt kaikki tarpeellinen. Meidän kämppään siis kuuluu aivan koko irtaimisto (kahvinkeitintä lukuunottamatta) ja jopa joka toinen viikko uusien lakanoiden ja pyyhkeiden vaihto. Pesukoneen käyttö maksaa 3 €/kerta ja imuri 50 senttiä/30 min :D Lol.

Eilen läksimme tutkimaan lähiympäristöä ja Sakun pysäkkiä, josta lähdetään kouluun. Kaikki löytyi ja sattumoisin törmäsimme myös jonkinlaiseen arboretumiin, jossa tuli kierreltyä muutama tovi. Jos löydämme vielä oikoreitin niin sinne puistoon olisi tosi kiva lähteä aina lenkkeilemään jahka olen saanut treenikamat Suomesta tänne. Harmi vain kun sen puiston tiet oli asfaltoitu, koska jalat tykkäisi enemmän rullata pehmeällä alustalla... Mutta ainakin olisi upeat puitteet lenkkeilyyn! Emme tietenkään tajunneet ottaa kameraa mukaan, joten räpsin pari surkeaa kuvaa kännykällä alueesta.
Julma ja kunnianhimoinen piisamirotta!! Noita on vissiin alue riesaksi asti pullollaan. Arboretum on ollut varmasti upea näky keskikesällä...

Tänään testasimme tram-kulkupeliä omin nokkinemme ja pyörähdimme Nantesin keskustassa. Matka kesti suurinpiirtein 20 minuuttia ja pohdimme, että jos asuisimme Suomessa niin olisi varmaan ollut melko sama asia kuin lähteä Tikkurilasta HKI keskustaan. Emme tietenkään osanneet mennä minnekään, joten pyörimme hölmönä ympäriinsä ja katselimme maisemia. Pitkin maata on maalattu sellainen ohut vihreä linja turisteille, jota seuraamalla löytää merkittävimpien nähtävyyksien luo, joten kuljimme huviksemme sitä pitkin ja kapinallisina vähän muuallakin.

Törmättiin ekaksi johonkin maamerkkinä toimivaan kirkkoon, jonka nimi pitäisi vissiin tietää.

Kuolailin näyteikkunoita...

Mulla on uusi harrastus! Joku katutaiteilija on käynyt liimaamassa pienistä mosaiikkilaatoista tehtyjä Pac-Man, Supermario jne. hahmoja ympäri kaupunkia. Niitä on tosi kiva bongailla sieltä täältä. Täällä on muuten myös seinät pullollaan aivan tavallisia graffiteja ja osa niistä on tehty taidolla ja ajan kanssa, hienoja!

Toinen kirkko, jossa oli siistejä gargoyleja! Tämä on vissiin Sainte-Croix.

Hassuja naamoja kaikkialla :D

Otin myös salakuvan meidän leipomo-kahvilan ovelta, jossa syötiin lounasta. Nuo leipomot on niin ihana, mutta en ikinä kehtaa mennä sisälle kameran kanssa :l

Tein myös ensimmäisen tärkeän ostoksen: sisätohvelit, koska kämpässä on aika kylmä. Saku on jo flunssassa :(

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!