perjantai 6. syyskuuta 2013

Couchsurfing at Sorinières!

Matka Nantesiin sujui kuin Strömsössä. Herättiin kukonlaulun aikaan ja lennettiin Oslon kautta Pariisiin. Lentokoneesta nähtiin Eiffeltorni ja bussimatkalla lentokentältä juna-asemalle Notre Dame, joten eiköhän se Pariisi ole tältä erää kierretty? ;)

Pariisin juna-asemalla tuli maisteltua ensimmäiset baguettet, olivat muuten pikkaisen eri makuisia kuin Alepan pakastealtaan Rainbow - yrttivoipatongit! Ensin matkasimme tunnin verran Saint Pierre des Corpsen asemalle ja siitä toinen mokoma Nantesin asemalle, jossa meitä olivat vastassa maailman parhain host-pariskunta, joihin tutustuimme Couchsurfing-nettisivujen kautta: Gwénaelle ja Eric. :) Syötiin kolmen ruokalajin "iltapala" ja painuttiin nukkumaan.

Pari seuraavaa päivää onkin ollut sitten pikkuisen rankempia, jos matkusteleminen ei sitä jo ole itsessään. Toissapäivänä aloitettiin tosissaan asunnonhaku ranskalaisten ystävien SUURELLA avustuksella (me vain istuskeltiin ja ihmeteltiin mitä tapahtuu kun toiset säätää ja soittelee kaikkialle...) ja siinä hurahtikin koko päivä. Eilen lähdettiin sitten pariin asuntonäyttöön, jotka oltiin edellispäivänä onnistuttu sopimaan, mutta ensimmäinen paikka oli käytännössä hintavahko hotellihuone ja toinen maailman suloisin vanhanaikainen kaksikerroksinen koti, mutta katkeraa kyllä kalustamaton :( Välissä hoidimme lisää paperihommia ja tutustuimme pikaisesti Nantesin keskustaan. Illalla jatkoimme oleilua Nantesissa Couchsurfing-piknikillä ja tutustuimme uusiin tyyppeihin. Silti olo oli kieltämättä tosi lannistunut ja stressaantunut, miten me ikinä löydetään edes joku rotankolo ilman, että meidän majoittajat ehtii kyllästyä meihin. Kamala vaiva turhan takia!

Näköjään Eric on kuitenkin tosi sinnikäs ja asialleen omistautunut (Gwen käy päivisin töissä), nimittäin tänään jatkoimme sinnikkäästi soittorumbaa ja keskityimme enemmän paikallisiin HOAS-järjestöihin, jotka tarjoavat opiskelija-asuntoja. Saimmekin heti kutsun tulla katsomaan yhtä kämppää, joka soittautuikin sitten varsin oivaksi valinnaksi! Paikka on puolivälissä Sakun koulua ja pikkuisen kauempana keskustasta, mutta sijainniltaan oikein hyvä, vuokra ihan ok ja kämppäkin on tilava. Siinä on eteinen, WC+suihku-yhdistelmä, keittokomero, pieni olohuone ja makuuhuone. Kaikki irtaimisto astioista, lakanoista ja pyyhkeistä lähtien kuuluu vuokraan, ainoastaan sähkö täytyy maksaa erikseen. Lisäksi kämppä muistuttaa hiukan jotain hotellia tai guest housea, sillä sisääntuloaulassa on respa, jonka henkilökunta puhuu onneksi englantia. Ainut pieni ongelma muodostui siitä, että koska meillä ei ole ketään takaajaa täällä paikan päällä, asuntola veloittaa meiltä aina 3 kk vuokran etukäteen! :I Näin alussa meillä ei ole vielä mitään tukia tms. juoksemassa, joten noin isojen summien maksaminen ei tunnu kauhean hyvältä idealta, jos tilit menevät sen takia nollille joksikin aikaa. Täytyy siis huutaa isiä ja äitiä apuun siis vain, jotta alusta selvitään yhyy! Hah, näin sitä itsenäistytään. :D

Mutta oikeasti tuo asuntoasia on stressannut ihan jäätävästi parin viimeisen päivän ajan, otsa on finnejä täynnä, joten olen aivan superonnellinen, että tämä järjestyi nyt edes jotenkin. Paremmin kuin hyvin. Kämppään saa myös kutsua vieraita käymään, joten ystävä ja kylänmiehet tervetuloa vain! Eilisen näkemän perusteella Nantes vaikuttaa aivan superkivalta ja kauniilta kaupungilta enkä malta odottaa, että pääsen tutkimaan sitä lisää. Ja syömään viinejä ja juustoja, nom nom <3 Täällä on muutenkin ruoka sen verran halpaa, bongasin hostien kanssa kauppareissulla jonkun alkopullon, joka maksoi vain päälle 2 €!! Whaat...

Asunto on meille varattuna ja nyt tehdään sähkösopimusta ja hankitaan joku asuntovakuutus ja ensi viikon tiistaina päästään muuttamaan omillemme. En voi oikeasti tajuta kuinka järjetön apu Gwenistä ja Ericistä on ollut! Onneksi ollaan tarjottu niille edes ruokia välillä, jäädään muutenkin niin isoon kiitollisuudenvelkaan, että huhhuh. Illalla mennään syömään creppejä maailman parhaimmista parhaimpaan creperieen, sinne täytyi jopa varata pöytän kun se on aina niin täynnä. Jees, elämä järjestyy jotenkuten. En malta odottaa, että pääsen muuttamaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!