tiistai 3. joulukuuta 2013

Le marché de Noël

Keskustassa avattiin tosiaan joulukuun alussa todella herttainen mökkikylätori, jossa myydään tietenkin ranskalaisesti kaikkea suloista ja imelää. Sain tänään aikaiseksi käydä vaeltelemassa ympäriinsä ja ottamassa kuvia. Ensin piti vain odottaa koko päivä, että tulisi pimeää ja kuviin enemmän tunnelmaa. Tarttuipa matkaan pari tuliaistakin, hyvä reissu siis! ;)


Jos Suomessa on "sininen hetki," niin täällä Ranskassa ehdottomasti romanttinen vaaleanpunainen hetki...

Älä haukkaa! Ne on kynttilöitä. :D

Tuli nälkä... Herkkunälkä.

Glögiä paikalliseen tapaan, en maistanut vielä.


Nugaata.

Täällä ollaan ihan flipahtaneita vanhanajan karuselleihin! Jokaisella vähän isommalla ostarilla ja tietenkin markkinoilla pitää olla sellainen.


Onhan ne tietenkin ihan sieviä. :)

Irtoteetä, mums!

Place de Royal. Tuossa oli syksyllä vielä hienot suihkulähdesysteemit.

Je t'aime! Bongaa possu, ostin Sakulle sellaisen.

Paluumatkalla koettiin jänniä hetkiä kun eräälle pysäkille tultaessa joku ääliö heitti kiviä tramin ikkunasta sisään ja se kuulosti aivan siltä kuin olisi ammuskeltu. Ihmiset menivät vähän paniikkiin ja hyppivät tuolien väliin suojaan ennen kuin selvisi, mitä oikein oli tekeillä. Minulle se oli vähän inhottava tilanne senkin takia kun en yhtään ymmärtänyt mitä tapahtuu ennen kuin löysin jonkun enkunkielentaitoisen, joka selitti kaiken. Mutta haloo, olipa taas älynväläys joltakulta! Siinä olisi voinut käydä pahastikin. Mutta noin muuten, joulurauhaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!