tiistai 12. marraskuuta 2013

Hiljainen maanantai

Hyvää I maailmansodan päättymisen päivää, jota vietetään tänään! Tällaista juhlapyhää meillä ei Suomessa olekaan. Sen kunniaksi ja vähän muutenkin päätin lähteä Saran kanssa pitkästä aikaa keskustaan kahville kun Saku suuntasi luokkakavereiden luo tekemään jotain ryhmätyötä. Pyhän takia kovin moni paikka ei ollut auki, joten päädyimme valitsemaan kahvittelupaikaksi suloisen Haikaranpesän eli Le Nidin. <3 Nyt muistin myös ottaa kameran mukaan ja loppuillasta paikka oli melkein tyhjillään, joten sain tosi kivoja kuvia napsittua!

Bongaa Sofia!

Sisääntuloaula.

Juotiin eka kahvit... Ja sitten perään irkkukahvit :D Mums!


Olipas tosi kiva höpötellä Saran kanssa kaikkea ja vaihtaa kuulumiset! Vaikka kaikki vaihtarit ovat tosi mukavia ja tullaan hyvin juttuun, niin toisinaan kaipaan kuitenkin kunnon keskusteluseuraa small talkin sijaan. En kuitenkan näe vaihtareiden kanssa päivittäin ja yleensä olemme isommalla porukalla liikkeellä jossain ulkona, joten mitään kovin henkeviä ei ehditä illan aikana juttelemaan. Toisinaan myös kielimuurikin hankaloittaa hieman itsensä ilmaisua eikä asioita saa sanottua juuri niin kuin ne tarkoittaisi.

Kokeilin ensimmäistä kertaa muuten suunnistaa bussilla keskustaan ja ihmettelen, miksen ole aikaisemmin uskaltautunut matkaan. Suora reitti otti aikaa noin 10 minuuttia kun se tramilla kestää ainakin 20 minuuttia! Selvitin samalla, miten pääsen pyörällä samaa reittiä treeneihin ja ylihuomenna aion ehdottomasti ottaa fillarin alle. Jos ei siis sada.

Yksi asia, mitä inhoan Nantesissa yli kaiken on tämä kamala syyssää! Melkein joka päivä sataa ja tuulee kamalasti eikä tässä ole oikeasti mitään romanttista. Melkein toivoisi, että kohta tulisivat pakkaset ja lumi maahan niin päästäisiin tästä koleasta ilmasta. Ei sillä, kesäkaupunkina tämä on varmasti aivan mieletön. Viime aikoina ollaan myös pantu merkille, että ulkona saattaa olla lämpimämpää kuin sisällä meidän kämpässä. Lämpöeristys on olematonta eikä raaskita pitää jatkuvasti pattereita päällä, koska pelätään isoa sähkölaskua. Lisää vaatetta siis vain päälle ja kynttilöillä lämpöä tupaan!


Tänään oivalsin muuten myös, kuinka nettiriippuvainen minusta on täällä tullut vapaa-ajan myötä! Jostain syystä en päässyt tätä tekstiä kirjoittaessani kirjautumaan nettiin, vaikka vain yksi kaapeli on kytkettynä koneeseen. Epäilenkin, että joku tästä talosta on hakkeroinut meidän tunnukset ja on nyt useammilla tunnuksilla netissä tai jotain vastaavaa, koska kone ilmoittaa jatkuvasti, että meidän tunnukset on jo käytössä... Enkä tiennyt miten päin olisin, ärsyttää! Pakko alkaa rajoittamaan koneella istumista, ihan kauheaa ja noloakin tämmöinen addiktio! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!