lauantai 21. syyskuuta 2013

Turistikierroksella

Kesä tuli eilen takaisin! Kun rullasin aamulla sälekaihtimet ylös, niin minua tervehti lähestulkoon pilvetön taivas ja kirkas aurinko. :) Päätettiin lähteä tramilla must see-turistikierrokselle ja jäätiin pois Duchesse Annen pysäkillä vähän ennen keskustaa. Olin tsuumaillut useampaan otteeseen radan vieressä kohoavaa linnaa nimeltä Château des Ducs de Bretagne ja nyt päästiin aivan sisälle asti ihmettelemään. Oltiin positiivisesti yllättyneitä, sillä sisäänpääsy oli ilmainen.

Rakastan täkäläistä arkkitehtuuria..

Linnan muurilla. Törmättiin täällä myös erääseen valokuvaaja-Vincentiin, joka kutsui meidät Etelä-Ranskaan joihinkin ihme kuvaussessioihin :D Täällä näköjään voi sattua aivan mitä vain, kunhan pistää nenänsä ulkoilmaan!

Gargoyleja. <3

Pihalla paljon nuoria pareja aurinkoa ottamassa. ;)

Pyörähdettiin myös ihmettelemässä tornia nimeltä Le Lieu Unique, jossa muinoin toimi LU:n keksitehdas. Nykyisin paikka toimii taidekeskittymänä ja siellä on kuulemma iltaisin aika hyvä meininki. Nähtiin siellä nyt vain pari taideinstallaatiota, jotka on tuottanut elektronisen musiikin tapahtuma Scopitone. Tästä kuitenkin lisää myöhemmin... :D

En ole kyllä vähään aikaan nähnyt näin erikoista rakennusta. Tuo enkelihahmo oli jälleen kerran hengästyttävän upea kaikkine yksityiskohtineen...

Linnan takana näytti olevan mielenkiintoisia pikkukatuja, joten lähdimme takaisin menosuuntaan ja löysimme muun muassa tivolin keskeltä liikenneruuhkaa ja tämän vierestä koko päivän kohokohdan, St. Pierren ja St. Paulin jäääätävän kokoisen ja yksityiskohtaisen katedraalin. Rakennustyöt aloitettiin jo 1400-luvulla ja tämän kehutaan olevan korkeampi kuin Pariisin Notre Dame.Kyllä leuka loksahti kun pääsimme lähemmäs tutkimaan noita pienenpieniä piperrysyksityiskohtia!


Pohdiskelimme, pääseekö katedraaliin muka myös sisälle asti ja koska pari sivuovea oli auki, niin tottakai päätimme tutkia asiaa. Onneksi tuli kokeiltua, koska sisältä paikka oli vähintäänkin yhtä vaikuttava. Eikä taaskaan sisäänpääsymaksua. Vaikka kuvaaminen oli sallittu, niin emme kuitenkaan kehdanneet räpsiä kamalasti, koska paikalla oli osa ihmisistä hiljentymässä. Tyydyimmekin vain ihastelemaan suuria patsaita, ikivanhoja maalauksia ja värjätystä lasista tehtyjä ikkunoita. Ehdottomasti näkemisen arvoinen oli myös marmorista veistetty Francois II:n ja Marguerite de Foixin hauta. Jos en aivan väärin ymmärtänyt, niin he olivat myös Duchesse Annen vanhemmat.

En yhtään ihmettele, että on keskiajan kivimökissä asunut maalaistollo tehnyt herran pelossa tiuhaan ristinmerkkiä päästessään tällaiseen rakennusmonumenttiin sisälle! Leuka varmaan loksahtanut muiltakin kuin vain meikäläiseltä. Miten ihmiset ovat edes pystyneet tekemään näin vaikuttavia rakennuksia silloisella rakennustekniikalla?

Tosiaan, täällä on nyt meneillään monipäiväiset Scopitone-elektromusiikin festarit ja päätettiin lähteä myöhemmin illalla kuuntelemaan yhtä keikkaa. Tottakai suunniteltiin, että ostetaan liput ovelta, mutta ei sitten tullut mieleenkään ajatella, minkä kokoinen tapahtuma on mittasuhteiltaan. Porukkaa oli kuin pipoa ja tietenkin liput oli myyty aikoja sitten loppuun. Paikka oli Nantesin saarella, jota on suunniteltu joksikin ihme nuorison biletyskeskukseksi, joten lähdettiin sitten tutustumaan lähemmin saarelta löytyviin baareihin.

Vaikka paikalla oli paljon porukkaa, niin bilekeskittymä on vissiin hieman flopannut, koska tänne ei ole osattu suunnitella hyviä kulkuyhteyksiä.

Meidän piti muutenkin lähteä melko pian pois, koska viimeinen tram lähti takaisin jo 01.00 aikoihin! Kun tutkittiin aikatauluja, niin ei aluksi kyllä oltu uskoa silmiämme. Pakko saada pyörät, jotta voi vaikka polkea kotiin omia aikojaan eikä tarvitse olla jo alkuillasta juoksemassa ratikkaa kiinni. Viikon päästä on kuulemma isot käytettyjen pyörien markkinat, eli sinne sitten sutena fillaria metsästämään.

Tänään näyttäisi olevan edessä yhtä aurinkoisen lämmin päivä ja haluaisin kovasti lähteä maailmalle kirmailemaan. En vain yhtään tiedä, että minne tällä kertaa, vaikka kaupunki kuhisee mielenkiintoista nähtävää ja koettavaa. Enköhän saa kuitenkin jotain suunniteltua! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lähetä terveisiä!